sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Smoothiesta fiilistä päivään


Sunnuntai-aamun herättäjänä kohti kevyempää viikkoa toimii loistavasti terveellinen smoothie. Tämä on simppeli tehdä ja superterveellinen. Käytetään vain kaikkea, mitä kaapista löytyy. Eikö kuulostakin helpolta? Sitähän se onkin. Arkiaamuina se vaan tahtoo jäädä tekemättä, kun pitää tankata nopeasti proteiinia, jotta jaksaa koko päivän eli kunnon munakas. Mutta sunnuntaina haluan hemmotella itseäni ja sekoitan blenderissä ihanan smoothien, jota nautiskelen hitaasti pitkin aamua...

Sitruunajuomaa tyhjään vatsaan

Aloitin aamuni pusertamalla puolikkaasta sitruunasta mehun ja viipaloin pätkän tuoretta inkivääriä. Laitoin ne kannuun, johon lisäsin kuumaa vettä. Annoin hautua hetken ja join mukillisen tätä terveysjuomaa tyhjään vatsaan. Halutessaan tähän voi lisätä hieman hunajaakin. Enkä muuten edes kaivannut kahvia tämän jälkeen.

Helppo smoothie

Sitten tein smoothien:
- banaani
- ananasmurskaa pieni purkki
- itsekeräämiäni punaherukoita ehkä desin verran
- lisäksi laitoin teelusikallisen macaa, tocoa ja vehnänorasjauhetta

Kaikki nämä blenderiin ja surautetaan sekaisin. Vettä voi vähän lisätä, jos siltä tuntuu.

Niin, sitä proteiiniahan tässä ei ole, mutta aivan loistavasti tähän voi laittaa maustamatonta jogurttia tai rahkaa. Smoothieen käy siis kaikki, mitä kaapista löytyy. Mitään makeuttajaa en tässä kaipaa, sillä banaanista ja ananaksesta tulee omaan makuuni ihan riittävästi makeutta. :)
Pirtsakkaa smoothie-sunnuntaita teille kaikille siellä ruudun toisella puolen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti