lauantai 19. marraskuuta 2016

Tervehditkö kotiasi?


Olen saamassa KonMari-villityksen!
Siis niin paljon siitä on eri blogeissa kirjoitettu, että en vain voinut jättää kirjaa ostamatta, kun poikkesin kirjakaupassa. Mukaani tarttui myös ihanan houkutteleva kirja juustokakuista. Shoppailureissuni oli oikeastaan aika kannattava. Nyt vain tarvitsee opiskella siivoamista.

Silmäilen ja selailen KonMaria. Löydän monta mielenkiintoista asiaa, joista tunnistan itseni.

Miksi en pysty pitämään kotiani järjestyksessä - Niinpä! Tavaraa on ja kertyy koko ajan lisää. Säilytystilat ovat jo täynnä ja turvoksissa. Säilytystilat ovat siis vain ratkaisu, jolla pääsee nopeasti eroon näkyvästä tavarasta.

Okei, vaatehuonetta varovasti oven suusta katsellessani voin vain todeta, että siellä on hurjan paljon tavaraa, joita en enää tarvitse. Osa on toki kausisäilytyksessä ja osa on tunnearvoltaan sellaista, mistä en halua luopua. Mutta suurin osa on ihan turhaa.

KonMarihan opastaa järjestelemään tavaroita laji kerrallaan eli vaikka kaikki vaatteet kerrallaan. Tähän asti olen toteuttanut järjestelyä paikkakohtaisesti eli olohuone tai vaikka keittiö siistiksi. Vaatteita olen lajitellut käyttötiheyden mukaan. Vaatekaapin hyllyillä ja tangolla ovat lähinnä vain jatkuvassa käytössä olevat vaatteet. Sitten on se laatikko-osasto. Vaatekaapin ylähyllyllä on laatikko, johon siirrän käytöstä pois siirtyviä vaatteita. Siitä niitä siirtyy seuraavaksi vaatehuoneen vastaaviin laatikoihin. Vaatehuoneesta käyttämättömiä vaatteita siirtelen sitten kirpparille tai vaatekeräyspisteisiin.

Viimeksi olen karsinut kirjoja, joita olen myynyt vähän kerrallaan kirpparilla pois. Vieläkin niitä on tuossa vinossa pinossa odottamassa seuraavaa kirppismyyntiä.

Tällä hetkellä suurin sekamelskani koostuu kaikenlaisista käsityötuotteista, langoista ja kankaista, joita todellakin on joka puolella. Tässä vain pieni osa-alue, jossa on aikas kertymä kaikenlaista. Alinna laatikossa on niitä kirppikselle meneviä kirjoja.


Nyt tämän masentavan kuvan jälkeen haluan hetken herkutella Juustokakut-kirjan suussa sulavilla kuvilla.
Tervehditkö kotiasi? Joskus. Matkalle lähtiessäni katson, että paikat jää kuntoon ja siistiksi. Ääneen sanon: Voi hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti