tiistai 6. joulukuuta 2016

Linnan juhlissa kotisohvalla


Näin tämä Suomen 99-vuotisjuhlapäivän ilta menee. Pukuloistoa seuratessa ja tuttuja bongatessa. Perinteitä noudattaen kävin päivällä viemässä kynttilät haudoille ja sitten rauhoituin ruoanlaiton parissa. Nyt on maha pullollaan herkkuja.

Onhan tuolla Linnassa tutunnäköistä porukkaa. Ilmeisesti vain mitä kummallisimmista kierrätysmateriaaleista valmistetut puvut saavat huomiota, kuten hesen vanhoista t-paidoista ja messumatoista tehty puku. Näytti muuten aika kankealta ilmestykseltä. Toinen kummallinen puku oli valmistettu merestä kerätyistä jätepulloista. Siinä kohtaa leukani loksahti auki, että mitä ihmettä.. Ihan perustavis kierrätys ja tuunaus ei olekaan enää mitään näihin verrattuna.

Kierrätys on nyt niin IN, että jos haluaa olla trendikäs, vanhasta pöytäliinasta saa kelpo asun näihin juhliin. Kauniin keltainen pöytäliina-asu oli kotoisin Imatran valtionhotellista. Taidankin seuraavaksi tehdä vanhoista verhoista itselleni jonkin asun, niin pysyn muodissa mukana. Vanhoja räsymattojakin olisi varastossa. Mitähän kivaa niistä saisi aikaan? Todennäköisesti pitäisi saada ne verhot tai pöytäliina jostain vähän nimekkäämmästä paikasta kuin omasta kotoa.

Ilmeisesti Brittien herttuatar Catherine Middleton on tehnyt uraa uurtavaa työtä halppismerkkien suhteen, sillä juontajat oikein mainitsivat, että Jutta Urpilaisella on 19,90 euroa maksava kaulakoru. Halpa ei ole häpeä, kunhan on asuun sopiva. Jenni Haukiolla on muuten Sibelius-monumentti kaulakoru. Googletin sen verran, että tämä Monument-koru on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 koru. Jennillä näkyi olevan myös saman sarjan rintakoru. Nämä eivät olekaan sitten mitään halppiskoruja. Korusarjan arvokkaimman korun hinnan kerrotaan olevan jopa miljoonan euron arvoinen.

Kättelyn ja presidenttien yhteiskuvan jälkeen odotan vain tanssin alkamista. En tiedä, mitä ajattelet, mutta Jenni Haukiossa on mielestäni Tellervo Koivistomaista tyylikkyyttä ja arvokkuutta. Sitä jään ihailemaan ja seuraamaan lähetystä televisiosta.

Hyvää Itsenäisyyspäivän iltaa sinulle!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti