lauantai 18. helmikuuta 2017

Oli pakko siirtyä pilveen


Netti katkesi kotikoneelta parisen viikkoa sitten ja olo on ollut siitä lähtien hieman orpo. Kuin jotain puuttuisi. Ensin luulin, että tietokone jumittaa, mutta ei. Sitten ajattelin, että nettiyhteys on vain poikki jonkin kaapelityön takia. Mutta ei....

Jouduin käyttämään jo aikamoisen määrän luovuutta, että selviydyin yhden muistion kirjoittamisesta. Olin päättänyt kirjoittaa sen pikimmiten kokouksen jälkeen. Joten oli pieni pakko alkaa käyttää pilvipalvelua hyväksi.

Käytössäni on gmailin sähköposti ja sitä kautta tulee helposti myös google driven palvelut käyttöön. Luen sähköpostia paljon myös kännykän kautta, joten google driveen on helppo päästä. Olen myös laittanut kännykällä ottamani kuvat siirtymään automaattisesti driveen.

Elämäni on siirtymässä pilveen.

Kirjoitin muistiota ensin kännykällä drivessa ja sitten jatkoin sitä tabletilla. Tabletille piti ensin asentaa google docs, jotta kykenin muokkaamaan eli kirjoittamaan muistiota. Kyllähän se näinkin käy, kun oli pakko. Lopulta viimeistelin muistion töissä työkoneella ja lähetin sen sitten asianosaisille henkilöille kännykällä.

Tunsin olevani pilvessä.

Pari päivää sitten päätin tehdä jotain tälle nettiyhteydelle. Soitin ensin palveluntarjoajalle ja kysyin, toimiiko edes koko nettiyhteys. Testasimme sen ja todettiin, että toimiihan se. Modeemi ei vain toimi. Tänään sitten vihdoin ja viimein marssin tietokoneliikkeeseen ja avuttomana ilmaisin haluni ostaa uuden modeemin, siis reitittimen vaimikäseon........

Nuori, komea miesmyyjä katsoi minua suoraan silmiin, kun sopersin jotain modeemin tarpeestani. Yritin kertoa kaiken oleellisen tiedon, mutta hän ilmeisesti osasi lukea ajatukseni ja ohjasi minut suoraan oikean hyllyn luo ja näytti yhtä modeemia.

"Tuo se on! Ei tarvitse kuin laittaa piuhat kiinni."

Huokaisin helpotuksesta ja hymyilin. :)

Nyt toimii taas netti.
Siitä huolimatta jatkan pilven käyttöä. Yritän pysyä edes jotenkin mukana kehityksessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti