keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen tanssiturneeSain töistä pääsiäisviikoksi lomaa ja siitä muodostui vähän kuin vahingossa melkoinen tanssiturnee. Kaiken kaikkiaan kävin yhdeksissä tansseissa loman aikana. Aloitin turneen Hattulan Satulinnasta ja lomaviikolla kävin tanssimassa Äkäslompolon Riemuliiterissä ja Äkäshotellin Pirtukirkossa.

Tästä se lähti!
La 8.4. Satulinna ja Aki Samuli
Parin tunnin unet ja lähdin ajamaan kohti Yllästä. Sunnuntai meni tällä siirtymätaipaleella ja heti perille saavuttuani kävin hiihtämässä. Saunan jälkeen uni maittoi  


Ma 10.4. Riemuliiteri ja Souvarit

Varovaisen innostuneena lähdin Souvaritansseihin Riemuliiteriin. Ei voi tietää etukäteen yhtään, millainen ilta on tulossa. Naisten riviin asetuttuani totesin, että keski-ikä on kohtalaisen korkea. Ehkä yksi-kaksi omaan ikäluokkaani kuuluvaa oli, joten en ihan menettänyt toivoani. Parin kappaleen verran ehdin siinä seisoskella ja sitten aukeni pääsy parketille. Siitä se lähti!

Pääsin itse asiassa aika hyvin tanssimaan koko ajan. Naisten haulla hain extempore yhtä miestä tangolle ja sen myötä muutkin miehet näkivät osaamistani. Tangon taitajan kanssa teimme sivuparketilla kuvioita ja hän kehui, että olen parempi kuin hän. Ja että osaanko fuskua ja buggia. No osaan. Hain häntä sitten vähän myöhemmin fuskulle ja sen verran oli hyvä ja vauhdikas biisi, että lähdin jopa tulkitsemaan ja tein potkuja. Kurssillahan ne kuuluu asiaan, mutta nyt parini sekosi omissa askeleissaan. Himmasin siis hieman omaa menoani, että pappa pysyy perässä.

Tämä fusku sai aikaan pienoisen lumipallo-efektin. Taitavammat miehet kiinnostuivat ja sitten mentiin buggia ja kävelyhumppaa kuvioiden kera. Kovasti kyseltiin, että tulenko uudelleen ja lähtisinkö Levillekin tanssimaan. Leviltä oli nimittäin joku porukka tullut bussilla. Viimeiseen valssiin asti vedettiin ja kyllähän siinä hiki tuli illan aikana. Seuraavia tansseja odotellessa pitänee vähän hiihtää... 

Ti 11.4. Pirtukirkko ja Jarkko Honkanen

Mikä mies, mikä ääni ja mikä kontakti yleisöön!!! Tämä mies jos esiintyisi etelän lavoilla, niin perässä kulkisin. Jarkko Honkanen esiintyi Pirtukirkossa orkesterinsa Taigan kanssa. Niin on komea mies ja upea ääni. Keskityinkin ihan kuuntelemaan ja katselemaan erityisesti toisen setin aikana ja jätin tanssimiset vähemmälle.
Pirtukirkossa pienellä lattialla oli välillä vähän tungosta. Alkuillasta heti paikalle saavuttuani pääsin kyllä samantien parketille. Levin miehet kun olivat taas paikalla.

Ke 12.4. Riemuliiteri ja Jari Kujala

Riemuliiteriiin lähtiessä otin vähän Lapin lemmenjuomaa rohkaisuksi. Kannatti! Kyllä sillä saattoi vaikutusta olla. Papat kävivät kuumina ja poski poskea vasten mentiin tangoa eikä meinattu irti päästää ollenkaan. Esiintyjänä siellä oli joku paikallinen pumppu, Jari Kujala & Jupiter. Ihan kelpo musiikkia soittivat.

On kyllä kiva, kun tässä viikon aikana on tullut tutuksi tansseissa. Jopa järkkäri tervehti tuttavallisesti mennessäni ovesta sisään. Samoin muutama pappa, ja mammojen kanssa rupateltiin mukavia naisten rivissä. Äkkiä sitä vaan tuntee kuuluvansa vakiokalustoon.

To 13.4. Riemuliiteri ja Janne Tulkki sekä Pirtukirkko ja Aki Samuli

Mmmmmm.... Lapin taikaa sen on pakko olla. Siis mikä ilta!!
Kaksi hyvää esiintyjää samalla kylällä samana iltana. Mihin siis menisi... Janne Tulkki Riemuliiterissä klo 20-24 ja Aki Samuli Pirtukirkossa klo 23, joskin bändi jo klo 21 alkaen.
Tiistain heikommat tanssilliset kokemukset Pirtukirkossa saivat pääni kääntymään Riemuliiteriiin. Onneksi esiintymisajat poikkeavat sen verran, että leikittelin ajatuksella käydä molemmissa paikoissa. Ja niin myös tein.

Riemuliiterissä pääsin tosi hyvin tanssimaan heti alkumetreiltä ja naisten haulla tein muutaman haun ja samalla vilkuilin jo kelloa. Ja kun Janne Tulkki jätti hieman kylmäksi, ei ollut vaikeaa nostaa kytkintä ja vaihtaa paikkaa. Aki ei todellakaan jättänyt kylmäksi!

Ja ne tanssittajat.. Niitä riitti! Nyt voi sanoa, että Lappi on valloitettu. Viikon aikana tanssittajia on ollut ainakin Kotkasta, Kouvolasta, Mikkelistä, Ylivieskasta, Oulusta, Torniosta ja yksi jopa Ruotsin puolelta. Onneksi ruotsalaisilla on verenperintönä swedish fox ja bugg. Ruotsin tyyppi oli pienessä sievässä ja haki minua jollekin hitaammalle ja jäätiin sitten parketille tai siis ei päästänyt minua pois. Sitten Aki kuulutti, että tulee buggia. Mielessäni huusin tuskasta, kun jouduin jumittamaan sen svenssonin kanssa. Onneksi keksin kysyä, että osaako hän buggia ja sanoi osaavansa. Ja niin pääsin vielä menemään buggia. Jessssss!!!! Illan viimeisten hitaiden jälkeen tein vielä poikkeuksen tapoihini ja kävin moikkaamassa Akia ja hain kortin.

Perjantaina paluu kotiin. Lähdin myöhään liikkeelle ja olin yöllä vasta kotona. Ei tanssia.

La 15.4. Ruusulinna: Kyösti Mäkimattila ja Hurma & hurjaa menoa

Aivan huikea ilta!!! Ihan sanoinkuvaamattoman hauskaa ja todella hurjaa menoa tanssilattialla. Väkeä oli paljon liikkeellä iloisella mielellä ja sonnustautuneina keltaiseen asuun tai koristeisiin. Ja siis todellakin nautin niiiiiin paljon tanssimisesta. Hurman pojatkin olivat teemassa mukana ja myivät pääsiäismunia eurolla.

Kerrankin siis kävi flaksi ja meikätyttö sai munaa. Nyt on Hurman muna kädessä. Vähän aikaa kun sitä kädessä puristeli, niin se pehmeni ja siitä tuli ruttuinen. Tanssin lomassa pistin sen kerran penkille odottamaan nopean biisin ajaksi, niin se kovettui, mutta kun otin sen taas käteeni, se pehmeni.
Su 16.4. Satulinna: Kyösti Mäkimattila ja Hurma
Hurja meno vaan jatkui ja viimeisten valssien jälkeenkin jalka nousi vielä rokkiin, kun taputettiin bändi vielä kerran takaisin.

Ma 17.4. vielä pääsiäisen palauttavat tanssit Ruusulinnassa PNP:n tahtiin

Kuinka monta tanssi-iltaa ja kuinka monet tanssit tähän lomaan mahtuu, kun tämän päiväinenkin lasketaan? Äkkiä laskien tanssi-iltoja on 8 ja tansseja 9!!! Siinä osui kerran yhdelle illalle kahdet tanssit. Siinä sai myös paitaa kääntää kuivaksi useamman kerran.

Olipahan ikimuistoinen pääsiäinen ja lomaviikko!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti