sunnuntai 26. elokuuta 2018

Sekaisin dieettiviidakossa


Keväällä jo alkoi eteeni tupsahdella jos jonkinlaisia laihdutussivustoja Facebookissa. Ajattelin, että en mene harhaan. En halua maksaa mistään sellaisesta, mitä pystyisin tekemään muutenkin. Siis jos jostain saisi siihen sen inspiksen ja motivaation. Tarjolla olisi ollut kyllä vaikka minkälaista ohjelmaa ja erilaisia dieettejä ja tyylejä. Somessa tupsahti päivittäin aina joku uusi personal trainer tai valmentaja ohjelmineen. Valinnanvaraa siis todellakin oli vähän liikaakin. Minkä niistä valitsisi ja mikä olisi se oikea tapa minulle. Jotenkin siihen kaikkeen ylitarjontaan turtui.

Gfg oli tuttu ja sitä olin kokeillut hyvällä menestyksellä ennenkin. Sillä lähdin liikkeelle kesällä. Sen lisäksi päätin mennä aikaisemmin nukkumaan. Kesäloma kun koitti, niin kävin aamuisin lenkillä, mutta kun helteet alkoivat niin jäi ne lenkitkin. Vähän outoahan se oli mennä jo 21-22 nukkumaan kesällä, mutta heräsin ainakin hyvin helposti jo klo 5 aamulla.

Olo oli aika hyvä, mutta paino ei pudonnut ja sitten taas tuli lipsahdus. Juhannusmakkarat toi muutaman lisäkilon. Vastaani tuli sosiaalisessa mediassa jälleen Kokon rasvakahvi, jota aloin aamuisin juomaan. Siis se on hyvää! Sitä olen juonut joskus ennenkin. Gfg:n aikaan söin aamulla puuroa, raejuustoa ja marjoja, mutta nyt vaihdoin ne rasvakahviin. Seuraus siitä oli, että iltapäivällä alkoi väsyttää. Päättelin, että se johtuu juurikin olemattomasta aamiaisesta.

Tähän samaan aikaan vaikutuin fytokapseleista eli juice+ - kapseleista. Aloin ottaa niitä ohjeen mukaisesti. Iltapäiväväsymys jatkui ja päättelin, että sen on pakko johtua aamiaisen väliin jättämisestä. Pelkkä rasvakahvi ei siis riitä aamiaiseksi. Päätin palata omaan tyypilliseen aamiaiseen eli maustamattoman jogurttiin ja marjoihin sekä vaihtoehtoisesti munakkaaseen.

Minkäänlaista laihtumistahan tässä ei siis ole tapahtunut eikä niistä kapseleistakaan ole ollut mitään hyötyä kuukaudenkaan käytön jälkeen. Väsymyksen takia olen vähentänyt kapseleiden määrää ja siirsin niiden ottamisen iltaan. Vaikutuksia odotellessa...

Nyt ei oikein tunnu nälkää, mutta silti tekee jotain mieli. Kaikkien dieettivaihtoehtojen viidakossa olen alkanut miettiä taas ihan perinteistä nutrilettia. Olen käyttänyt proteiinijuomia ja smoothieita välipaloina automatkoilla tai nopeana välipalana ennen jumppaa. Mietin, josko korvaisin kotona nautittavat ateriat ja söisin töissä normaalisti. Se voisi toimia.

Ainoa keino pitää kilot kurissa on pitää jääkaappi kurissa. Jos en osta sinne mitään mättöä, niin en sitä erehdy myöskään syömään.

Överi on myös hyvä keino. Sitäkin kokeilin ja vaikutukset ovat pysyneet. Vedin kesällä muutamana päivänä putkeen hampurilaisaterioita ja tosiaankin överiksi meni, eikä tee enää mieli sitä. Olo oli kaamea ja tukkoinen. Överit vedin myös viinistä. En muutenkaan käytä paljoa alkoholia, mutta helteillä innostuin avaamaan pullon ja join sen yhdessä illassa. Seurauksena kaamea olo seuraavana päivänä. Ei tee mieli sitäkään enää.

Suklaasta en tosin ole onnistunut saamaan överin kaltaista olotilaa vielä...

1 kommentti:

  1. Eikö sinulle tule vähän sellainen olo, että yliajattelet koko tätä hommaa? Sellainen olo minulle tuli, kun luin tämän tekstisi. Vähän kuin ampuisit sokkona joka puolelle ja toivot jonkin onnenkantamoisen tuottavan tulosta? Minuahan tämä ei tietenkään haittaa, olen vain enemmän kuin vähän utelias. Otan blogisi seurantaan. Minut löytää osoitteesta: https://supermood.vuodatus.net/

    VastaaPoista