tiistai 4. joulukuuta 2018

Astmadiagnoosi


Siinä on lääkettä loppuelämäksi. Sain muutama päivä sitten astmadiagnoosin. En todellakaan uskonut siihen, vaikka pef-mittausta tehdessä näinkin avaavan lääkkeen vaikuttavan tuloksiin melkoisesti. Oletin, että eihän se vielä riitä, mutta toisin kävi ja nyt on lääkitys päällä. Vähän on järkyttynyt olo vielä. Miten ihmeessä olen saanut astman. Minä, joka en ole juuri koskaan edes kipeä. No okei, nuhaa on välillä ja yskääkin. Mutta niitä ei lasketa.

Muutama viikko sitten perjantaina menin töistä kotiin ja tunsin itseni todella väsyneeksi. En jaksanut muuta kuin maata sohvalla. Seuraava päiväkin meni melkein maatessa. Olin äärettömän väsynyt ja tunsin oloni huonoksi. Ahdisti ja oli rintakipua. Mittasin verenpaineen, mutta se oli normaali, joten en liikoja huolestunut. Otin hiukan konjakkia kuitenkin. Illalla vasta tuntui, että pystyn hengittämään. En lähtenyt lääkäriin, mutta töissä työkaverit huolestuivat ja pakottivat soittamaan lääkäriajan. Sillä tiellä tässä sitten ollaan.

Lääkäri oli heti sitä mieltä, että kyseessä on mahdollisesti astma ja määräsi minulle pef-mittauksen. Tuloksena on sitten se astma. Nyt alkaa uusi elämä lääkkeiden kanssa. Tällä hetkellä otan kolme annosta Alvescoa eli sitä varsinaista astmalääkettä ja lisäksi tarvittaessa Ventolinea eli avaavaa lääkettä. Näin ensimmäinen viikko ja sitten on tarkoitus pudottaa Alvesco kahteen annokseen päivässä.

Pari päivää lääkkeiden aloituksen jälkeen tunsin ensimmäistä kertaa aikoihin voivani hengittää. Siis todellakin hengittää!! Ihmeellinen tunne, sellainen kevyt olo. Siitä alkoi jotenkin valjeta, miten paljon oireita minulla oikeastaan onkaan ollut. Jotenkin sitä on vaan tottunut niihin. Olen tehnyt pefin jo 12 vuotta sitten, mutta arvot eivät riittäneet. Hengenahdistusta on ollut ja kaikenlaista muutakin, mutta en ole ajatellut että se voisi olla oikeasti astmaa. Vähän kerrassaan se on kehittynyt ja nyt puhkesi mielestäni kovan stressin seurauksena.

Pientä jännitystä on lisäksi vielä ilmassa keuhkokuvan suhteen. Se otettiin ihan varoiksi. Siitä löytyi kuitenkin jotain ja kuvat lähetettiin keuhkolääkärille katsottavaksi. Sitä lausuntoa odotellessa....

1 kommentti:

 1. Nyt on olemassa uusi laite joka EI vaadi vettä eikä mitään muutakaan huoltoa!
  Tehokas apu esim. astmaan, poskiontelotulehduksiin, pölyallergiaan, yms
  Mikäli tilat sähköpostilla tai "ota meihin yhteyttä" kaavakella, lasku tule 14 vrk maksuajalla, jonka aika
  voit testata laitetta, mikäli et ole tyytyväinen tuloksiin, palauta laite ja jätä lasku maksamatta.
  Tähän asti ei ole ketään palauttanut sen ja tulokset ovat tosiaan huikeita!
  Voit tilata laitteen www.salinfinland.com

  VastaaPoista