lauantai 29. joulukuuta 2018

Lääkitys kohdillaan
Astmadiagnoosin ja lääkkeiden vaikutuksen aikaan saamani energiapiikki on tasaantunut. Enää en leiju ilmassa. Hengitys kulkee hyvin ja tunnen, että lääkitys on kohdillaan. Mutta siinä keuhkokuvassa oli atelektaasi eli jonkinlainen ilmaton tila keuhkoissa. Jos siellä on limaa, niin sitä yritetään saada nyt pois pulloon puhaltamalla ja lääkitystä nostamalla. Otan nyt siis hoitavaa lääkettä Alvescoa 2x2 annosta eli maksimimäärän ja lisäksi avaavana Ventolinea. Jos ei sillä lähde, niin sitten on tiedossa lähete keuhkopolille viipalekuvaan. Seuraava keuhkokuva on viikon päästä ja kun keuhkolääkäri on sen tutkinut, niin sitten tiedän taas enemmän. 

Mielenkiintoista tässä astmassani on se, ettei kuntoni ole ollenkaan huono. Olen lueskellut Facebookissa toisten astmaatikkojen oireita ja niihin verrattuna minullahan ei ole mitään oireita. Edes limaa ei irtoa, vaikka kuinka pulloon puhallankin. Hikijumpan tai lenkin jälkeen olo on hyvä ja tuntuu, että rasitus tekee vain hyvää hengitykselle.  

Siispä lenkille, vaikka tänään on harmaa ja sumuinen päivä. Senpä takia valitsin tuohon alkuun aurinkoisen kuvan jouluaatolta. Jouluruoat on nyt syöty ja ähky saatu pois. Miten ihmeessä ne kaikki ruoat voikin niin turvottaa. Nyt tosin tuntuu siltä, ettei edes tee mieli mitään ruokaa, varsinkaan rasvaista ruokaa. Olo on taas kevyt ja energinen. Ja henki kulkee!!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti