tiistai 23. heinäkuuta 2019

Ruokavaliohoito


Olen pistänyt ruokavalioni uuteen uskoon.
Jätin viljat ja sokerit pois. Oikeastaan muuta muutosta en ole tehnyt, mutta jo tämä sai oloni tuntumaan niin paljon paremmalta. Jokin nuppi on vihdoin kääntynyt päässäni oikeaan asentoon ja olen alkanut entistä enemmän kuuntelemaan omaa hyvinvointiani.

Kaikki alkoi keväällä. Sairastuin pääsiäisenä influenssaan ja kun siihen yhdistää astman, niin eihän se parantuminen niin kovin helposti käynyt. Kaksi kuukautta olin pienessä kuumeessa ja olo oli kuin olisi ollut räkätauti. No olihan se. Vihreää limaa irtosi oikein kunnolla ja melkein nenäliina kädessä sai kulkea. Elimistössäni jylläsi jokin tulehdus. Kolmannen lääkekuurin jälkeen se joku nappula kääntyi päässäni ja päätin kokeilla ruokavaliohoitoa. Jätin siis kaikki viljat ja sokerit pois. Viljat oli ihan helppo jättää pois, kun en ole muutenkaan mikään leivän puputtaja. Sokeria sain oikeastaan vain jäätelöstä, sillä siitä en luovu kesällä.

Olo koheni hetkessä ja parannuin. Niin yksinkertaistako se tosiaan on. Viikon jälkeen ajattelin kokeilla kaurapuuroa aamiaiseksi, onhan se niin terveellistäkin. Toisena päivänä jo alkoi liman tuotanto ja totesin, että ei se vaan sovi sittenkään.

Olen alkanut oikeasti kuunnella kehoani.
Ei ole ennen tällaista ihmettä tapahtunut. Nyt vaan jotenkin haluan voida hyvin. Haluan olla terve. On ihanaa lähteä aamulla anivarhain lenkille, kun henki kulkee eikä nenä vuoda.  Huomaan sen heti seuraavan päivänä, jos olen syönyt viljoja ja liikaa sokeria. Limaa saa niistää ja olo on turvonnut sekä hengästyykin helpommin.

Ruokavalioni muistuttaa ehkä jo lähinnä ketoilua. Siihen suuntaan olen ajautunut ihan vahingossa omaa hyvinvointiani kuunnellen. Tuossa kuvassa on muuten munakasrulla jauhelihatäytteellä. Ihan sikahyvää 🤗


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti